EIA subsidie aanvragen?

EIA subsidie voor uw zonnepanelen

Bent u benieuwd wat EIA subsidie inhoud? HG Zonnepanelen vertelt u meer! Wij zijn gespecialiseerd in zonnepanelen en leveren zonnepanelen van de beste kwaliteit. Dit doen wij voor ieder dak. Plaatst u zonnepanelen, dan wordt u automatisch ook energieleverancier. Het gehele jaar door regelt u zo eenvoudig uw energievoorziening. Zonnepanelen zijn niet enkel vriendelijk voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee, aangezien u flink op de energiekosten gaat besparen. Ook kunt u gebruik maken van diverse subsidies. Bent u benieuwd wat EIA subsidie inhoudt en hoe u het kunt aanvragen? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Wat is EIA subsidie?

EIA staat voor Energie-investeringsaftrek. De overheid stelt een specifiek budget beschikbaar ter stimulatie van energiezuinige investeringen. Deze fiscale aftrek kunt u verkrijgen door het doen van duurzame investeringen en maatwerk investeringen die zorgen voor een forse energiebesparing. De overheid wil hiermee het bedrijfsleven stimuleren om energie te besparen en de Co2 uitstoot te verminderen. De EIA subsidie focust zich op energiebesparing door te investeren. De subsidie is dan ook speciaal in het leven geroepen om meer mensen warm te maken voor het opwekken van duurzame energie. Met EIA subsidie kunt u met uw bedrijf 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De investeringen die door de EIA zijn goedgekeurd, kunt u zien op de energielijst. Deze worden elk jaar herzien. Tevens worden er ieder jaar ook nieuwe investeringen aan de energielijst toegevoegd.

Aanvragen EIA subsidie

De EIA subsidie kunt u aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, oftewel de RVO. Dit is een onderdeel van de Nederlandse overheid. De RVO geeft een beschikking af die toekent dat de aftrekpost van de betreffende investering mag worden meegenomen in de aangifte Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting. U kunt de aanvraag voor de EIA subsidie in werking zetten op de website van RVO.

Wat zijn de voorwaarden voor de EIA subsidie? Om voor EIA subsidie in aanmerking te komen, moeten uw investering en bedrijf aan de volgende voorwaarden kunnen voldoen. Zo dient de aanvraag te worden gedaan voor een onderneming. Deze dient gevestigd te zijn in Nederland, Curaçao, Aruba, Sint Maarten of op de BES-eilanden. Ook dient u met uw bedrijf inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. Staat de door u gewenste investering op de energielijst? Ook dat is van belang. Het middel dat u aanschaft dient tevens te voldoen aan de eisen van het RVO en mag niet eerder ingezet zijn. Deze investering is nieuw en dient op tijd aangemeld te worden. Dit binnen 3 maanden na uw opdracht tot levering.

Zonnepanelen, EIA subsidie en de voordelen Dat u EIA subsidie voor uw zonnepanelen kunt krijgen, is uiteraard zeer aantrekkelijk. Maar wist u dat de aanschaf van zonnepanelen nog meer voordelen met zich meebrengt? U kunt onder andere denken aan de volgende voordelen:

  • U bespaart op de energiekosten
  • Zonnepanelen zijn een eenmalige investering waarvan het rendement hoog is
  • Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk
  • Zonnepanelen zijn onderhoudsarm

Ook zonder subsidie aantrekkelijk Ook indien u geen EIA subsidie aanvraagt, blijft de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk. Hoe dit komt? Omdat u de zonnepanelen eenvoudig terug kunt verdienen door het jaarlijkse voordeel op uw energierekening. Voor zonnepanelen geldt een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Daarna is uw energie geheel gratis. Zonnepanelen beschikken gelukkig over een lange levensduur. Uw garantie bij HG Zonnepanelen is standaard 25 jaar. Echter is het wel aan te raden om geld te reserveren om na 10 jaar de omvormer te vervangen. Tevens heeft u de keuze voor een langere en betaalde garantietermijn voor uw omvormer. Bij HG Zonnepanelen wordt echter altijd met hoogwaardige A-merken gewerkt voor de omvormsystemen. U zult dan ook niet snel last hebben van een mankement. Kiest u voor de beste kwaliteit zonnepanelen, dan verdient u uw investering het snelst terug. Wij werken uitsluitend met merken die hoog aangeschreven staan op de Tier 1 lijst voor zonnepanelen.

Hulp van HG Energiesystemen

U leest het al, bij het aanvragen van EIA subsidie komt heel wat kijken. Laat u dan ook zeker adviseren door specialisten die u meer kunnen vertellen over installaties, procedures en meetapparatuur betreft de SDE en de certificering. Schrik niet van de vele regels, een professional van HG Zonnepanelen kan u hier perfect bij ondersteunen. Uw imago als duurzame ondernemer krijgt geheid een boost met uw zelf opgewekte groene stroom. Ook komen zonnepanelen uw portemonnee ten goede. Wilt u meer informatie over de EIA subsidie? Bel ons dan vandaag nog via 0342-700240 of mail ons via info@hgzonnepanelen.nl. Wij staan u graag te woord omtrent de EIA subsidie en helpen u indien gewenst bij het aanvragen hiervan.

Wilt u in contact komen?

Neem contact met ons op of maak een afspraak op locatie.