SDE++ subsidie aanvragen?

HG Energiesystemen vertelt u meer over SDE++ subsidie

Wilt u meer weten over SDE++ subsidie? Wij van HG Energiesystemen voorzien u graag van informatie over deze subsidie voor zonnepanelen. HG is expert op het gebied van zonnepanelen. Wij leveren panelen van hoogwaardige kwaliteit. Dit doen wij voor elk dak. Met het plaatsen van zonnepanelen, maakt u van uzelf ook een energieleverancier. U kunt eenvoudig het gehele jaar door uw energievoorziening regelen.

Zonnepanelen zijn zowel milieuvriendelijk als vriendelijk voor uw portemonnee. Dit komt mede door de aantrekkelijke subsidies die er beschikbaar zijn. Ook u als ondernemer kunt hier gebruik van maken. Wilt u weten hoe u SDE++ subsidie kunt aanvragen? Wij vertellen u graag meer over het aanvragen van SDE++ subsidie.

Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE++ subsidie)

Wilt u met uw pand zelf hernieuwde energie opwekken? U bespaart dan niet enkel op uw energiekosten, maar komt tevens in aanmerking voor de SDE++ subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. SDE staat voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Deze regeling bestaat voor ondernemers die de wens hebben om zelf stroom op te wekken. Dit door middel van zonnepanelen, windmolens of warme uit biomassa of geothermie. Groene stroom kost doorgaans meer dan energie uit fossiele brandstoffen. Gelukkig vergoed de SDE++ subsidie deels dit verschil. U kunt de subsidie krijgen voor een periode van 12 of 15 jaar. Dit hangt geheel af van de door u toegepaste technologie. Hierdoor kunt u uw investering eenvoudig terugverdienen.

Voorwaarden SDE++ subsidie

U kunt de SDE++ subsidie eenvoudig aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Om de subsidie ook daadwerkelijk te ontvangen, moet u uw installatie aanmelden bij certificeringsinstantie Certiq. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. U dient een doordacht meetplan te hebben en moet de juiste meetapparatuur op uw installatie hebben. U kunt hierbij denken aan een gecertificeerde bruto productiemeter of teruglevermeter. Deze meet exact het aantal kilowatt dat uw installatie produceert. Dit dient u te registreren en rapporteren middels de regels van de SDE en GVO (Garanties van Oorsprong Regeling).

Zonnepanelen, SDE++ subsidie en de voordelen Naast het feit dat u SDE++ subsidie voor uw zonnepanelen kunt krijgen, zijn er nog veel meer aantrekkelijke voordelen aan het installeren van zonnepanelen. U kunt dan denken aan deze voordelen:

  • Uw energielabel is beter
  • Zonnepanelen zijn een eenmalige investering waarvan het rendement hoog is
  • Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk
  • Zonnepanelen zijn onderhoudsarm

Bespaar op uw energierekening Zonnepanelen vergen dus een investering waar u SDE++ subsidie voor kunt krijgen. Echter kunt u met zonnepanelen ook op een andere manier besparen. U kunt de zonnepanelen namelijk makkelijk terugverdienen door het jaarlijkse voordeel op uw energierekening. Zonnepanelen hebben een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Hierna zult u van gratis stroom profiteren. Gelukkig beschikken zonnepanelen over een lange levensduur. Reserveer echter wel wat geld om na 10 jaar de omvormer te vervangen. Bij HG Energiesystemen werken wij echter met de beste A-merken omvormsystemen. Dit maakt dat een omvormsysteem niet snel mankementen zal vertonen. Wij geven 25 jaar garantie op al onze producten. Ook zonder subsidie kunt u uw zonnepanelen gemakkelijk terugverdienen indien u voor de beste kwaliteit zonnepanelen kiest.

Hulp bij aanvragen van SDE++ subsidie

Zoals u kunt lezen, komt er veel kijken bij het aanvragen van SDE++ subsidie. Daarom is het ook aan te raden u te laten adviseren door specialisten die u meer kunnen vertellen over meetapparatuur, installaties en de procedures omtrent de SDE en certificering. Laat u niet afschrikken door de vele regels, omdat u hier met een professional zeker uitkomt. U kunt uiteraard ook contact opnemen met HG Energiesystemen. Groene stroom die u zelf opwekt geeft uw imago als duurzame ondernemer een boost. Tevens zijn zonnepanelen zeer vriendelijk voor uw portemonnee. Wenst u meer te weten over SDE++ subsidie? Neem dan contact op via 0342-700240 of mail ons via info@hgenergiesystemen.nl. Wij vertellen u meer over SDE++ subsidie en kunnen u ook bijstaan in het aanvragen hiervan.

Wilt u in contact komen?

Neem contact met ons op of maak een afspraak op locatie.