van Veelen

PV-installatie van 5.000 zonnepanelen met een vermogen van 370 Wp.

Opdrachtgever: van Veelen Locatie(s): Biddinghuizen

Geleverde producten / diensten Zonnepanelen: 5000 zonnepanelen van 370 Wp

Bekende Holstein-fokkers, de familie Van Veelen, zagen als gevolg van extremere zomers de hittestress onder hun dieren toenemen. De familie heeft een modern melkveebedrijf met ruim 600 stuks melkvee in Biddinghuizen en heeft besloten op deze veranderende omstandigheden in te spelen en hun bedrijf te verduurzamen.

Om hittestress onder de dieren te beperken en daarmee het dierwelzijn te vergroten is besloten ruim 7.000m2 meter asbestvrije golfplaten van de veestallen en 1.500m2 asbest van de voormalige bewaring te laten vervangen door sandwichpanelen met een isolerende werking, waardoor de stallen koeler blijven in de zomer en warmer in de winter. Ook wordt geïnvesteerd in een nieuwe loods. Middels de EIA-regeling op geïsoleerde daken wordt maximaal 45% van de investering fiscaal aftrekbaar. Daarnaast is het monteren van zonnepanelen op sandwichdaken goedkoper dan op golfplaten. Op deze manier was het mogelijk alle daken op het bedrijf te vernieuwen, zonder de meerprijs voor isolatie! Alle werkzaamheden zijn uitbesteed aan HG-montage, gevestigd in Kootwijkerbroek (Gld) en Diepenheim (Ov).

Hiernaast is besloten de warmere zomers met meer zonuren als een kans te zien en te benutten! Middels de SDE+ regeling zijn 5.000 zonnepanelen met een vermogen van 370 Wp aangelegd door HG Energiesystemen. Totaal goed voor 1.85 Megawattpiek vermogen, waarmee het bedrijf ruimschoots zelfvoorzienend is. Belangrijk bij de keuze om de werkzaamheden door HG uit te laten voeren was de mogelijkheid om alle werkzaamheden bij één partij en één aanspreekpunt neer te leggen. Gezien HG Montage/HG Energiesystemen actief is in zowel zon-pv systemen, renovatie, asbestsanering en nieuwbouw sluit de planning van de werkzaamheden perfect op elkaar aan. Dit evenals het ontwerp van de daken en de engineering van het PV-systeem op elkaar is afgestemd. Op deze manier keert de rust op het bedrijf snel terug en kunnen de ondernemers zich weer focussen op de dagelijks bedrijfsvoering.

Vorig project

Accu's voor energieopslag

Energieopslagsysteem bestaande uit 3 accu's.

Volgend project

Verduurzamen nieuw bedrijfspand

820 zonnepanelen op dak.